Sådan forbereder du dig mentalt på en stor kamp 

Når man står foran en stor kamp, er det vigtigt at forberede sig. Dels skal kroppen naturligvis være i topform og man skal have tilrettelagt træningen ud fra, hvem modstanderen er. Det, der også er meget vigtigt, er, at forberede sig mentalt, og netop derfor benytter eksempelvis landsholdet sig også af mentaltrænere, således at ikke kun kroppen men også sindet er helt klar til den store begivenhed. Her ser vi på, hvordan du kan forberede dig på en stor kamp, så læs med og få gode tips. 

Det er ikke kun, når man skal spille kamp, at man kan drage nytte af at have forberedt sig mentalt. Også situationer som en jobsamtale eller en operation kan man med fordel søge at forberede sig på ved at bruge de samme teknikker, som hvis der var tale om en stor sportspræstation. 

Kom i zen før den store dag 

Når det gælder sport og andre vigtige præstationer, kan man forberede sit sind med visualisering. Her kan man sætte sig i en god stol et sted, hvor man ikke bliver forstyrret og så ellers tænke hele forløbet igennem. Forestil dig, hvordan du hjemme i stuen tager en fodbold op og mærker, hvordan den føles.  

Se for dig, at du sætter dig ud i bilen og kører til stadion eller banen, hvor I skal spille, klæder om og går ind på banen sammen med de andre. Prøv om du kan mærke, hvordan det føles, når dommeren fløjter kampen i gang, og kampen begynder. Sådan kan du gennemtænke hele tidsrummet, indtil du er hjemme igen. 

I tiden op til kampen kan det være en god idé at prøve at meditere eller besøge en zen-have, hvor du bare mærker roen og tanker op på god energi. I Vedde på Vestsjælland findes en zen-have, du kan besøge, men hvis du eksempelvis bor i Jylland, kan en park eller en skov også være en udmærket løsning.