Få ro i sindet med ro i hjemmet 

Vi lever i en fortravlet hverdag og det kan derfor være meget oplagt at se lidt nærmere på, hvordan vi får ro i sindet midt i al virvaret. Her kommer der nogle gode bud på, hvad der kan give dig ro i sindet én gang for alle. 

Få bugt med tankemylderet  

Når vækkeuret ringer om morgenen, står vi op velvidende at det er tid til endnu en af de dage, der kommer til at gå i hujende fart. Sådan har de fleste af os det i hvert fald og hvis du også føler at det er svært lige at få et pusterum og få lidt ro indeni, så kan det være at det kan være en god idé at læse videre her. 

Den vilde hverdag kan være præget af alverdens ting, men mange af os ender med at være mere til stede med hovedet end med kroppen og vi kan derfor let ramle ind i tankemylder der hele tiden kører på højtryk, så vi ikke føler at vi er til stede i noget andet. 

Lappeløsninger er bjørnetjenester der bider dig i bagen 

Det kan være problematisk ikke at være helt til stede for både familien og arbejdet kræver det af os. Men hvis vi ikke har ro i sindet og kan slippe vores tankemylder, så ender vi med at gøre alting halvt. Det kan være at vi begynder at finde på lappeløsninger i alle hverdagens strabadser for ikke at skulle til at kæmpe for hårdt med at nå til bunds, fordi der ganske simpelt ikke er noget overskud til det.  

Lappeløsninger er bjørnetjenester til os selv. Det er lidt som at tisse i bukserne – rart nu men senere, knap så rart. Knager lyden fra den tomme pung kan det virke let med et kviklån. Et kviklån er et lån der er forholdsvis hurtigt at skaffe og det kræver ikke at du skal overbevise din långiver om, at det er et vigtigt formål pengene skal gå til, for årsagen er denne type långivere ikke interesseret i at kende til. Dog skal man være opmærksom på, at renterne er dyrere end ved normale lån.  

Rod i hjemmet giver rod i sindet 

For at få ro i sindet kræver det at du finder ro omkring dig. Det kan være at du bliver nødt til at sige nej til nogle aftaler, som du bør tage dig af. Her er det vigtigt at prioritere din tid alene. Når du har fået ryddet din kalender, så skal du sætte dig et sted hvor du godt kan lide at sidde – hvis du altså kan huske dette sted. Sæt gerne noget roligt og dæmpet musik på, men læg ellers andet elektronik fra dig. 

Nu er det tid til at få ro i sindet. Det du skal forstå med dette er, at du skal have ryddet op i det der fylder for dig. Er du træt af at skabene er stoppet til med ungernes tasker og legesager, fordi de ikke selv gider at rydde op og du hurtigt bare ville have det væk, så kan det være her du skal starte. Rod i hjemmet behøver ikke at være synligt for at fylde i dit sind og når du har ryddet op derhjemme, vil du opleve at du lettere kan samle dig om det der skal findes energi til.