Boost din mentale sundhed med hjemmehygge

I en tid, hvor mulighederne er mange, og hvor det kan være svært at vælge noget fra, oplever flere og flere af os, at det går for stærkt, og at vi har brug for at komme ned i gear. Vi har brug for stunder, hvor hjernen får ro og mængden af input begrænses. 

Her i artiklen ser vi på tre ting, du kan gøre for at komme ned i gear og fokusere på én ting. Med hjemlige hyggesysler får du ro på og kan derefter gå videre med nogle af hverdagens andre ting, nu fyldt med ny og god energi. 

Se fodbold 

Når man ser fodbold, bliver man ofte helt opslugt af spillet og glemmer alt omkring sig. Derfor kan det være en god måde at koble af på at se en kamp med f.eks. Barca, Chealsea eller Tottenham. Du kan evt. købe noget lækker take away til at hygge dig med, mens du ser bold og på den måde forkæle dig selv lidt ekstra. 

Puslespil 

En anden populær aktivitet, som i den grad giver dig ro på og fjerner fokus fra alt den larm, der kan være i dit hoved, er at lægge puslespil. Find et puslespil med mange brikker og giv dig god tid til at lægge det. Puslespil er den ultimative hjemmehygge. 

Bag 

Endelig kan du vælge at slappe af med at bage. Når du bager, giver du igen din hjerne ro til at fokusere på bare én ting i stedet for måske hundrede. Du kan bage lige hvad du vil, men hold dig gerne til enkle opskrifter og giv dig god tid. Når du er færdig, kan du med ro på krop og sjæl sætte dig godt til rette i sofaen med en kop kaffe og et stykke dejlig hjemmebagt kage.