Beskyt din virksomhed mod kopivarer 

Værner du om din virksomheds brand? Så er det altid fornuftigt at få en varemærkeregistrering på plads. Den kan beskytte dig mod dine konkurrenter på markedet og sikrer, at ingen får mulighed for at læne sig op ad dit brand eller din virksomheds goodwill.   

Hvis du som iværksætter har en original idé, du gerne vil beskytte, så er en varemærkeregistrering det bedste bud, du kan finde. Det kan gøre nemt og billigt, og du sikrer din virksomheds brand i mange år fremover, så ingen kan gøre krav på din del af markedet. Med en registrering af dit varemærke kan du sikre en indkomst for din virksomhed, så du ikke bliver rendt over ende af dine konkurrenter.  

Ny lov skal sikre EU’s mærkevarer 

Som virksomhedsejer kan du søge om varemærkeregistrering i flere forskellige lande og regioner. Hvis du søger i EU, så gælder det alle medlemmer af EU inklusive Danmark. Her kan det være en fordel at søge i Norge også, da de som bekendt ikke er medlem af EU.  

Hvis du ønsker at komme ind på det kinesiske marked, kan det godt blive en kompliceret proces. Selvom markedet er stort, så flyder det også over med kopivarer, da reglerne ikke er så strikse der, som de er herhjemme. Kinesiske producenter kender også systemet bedre og har derfor også mulighed for at overhale indenom, når europæiske virksomheder søger om varemærkeregistrering derovre. 

EU har forsøgt at skærpe reglerne for varemærkeregistrering, så du får de bedste muligheder for at beskytte dit brand imod kopivarer verden over. Når du søger om varemærkeregistrering, er det derfor en god idé at søge den intereuropæiske, da du så er beskyttet mod kopivarer fra resten af verden. Særligt hvis du ønsker at udvide din forretning internationalt, kan det være afgørende for, om du får succes på markedet eller ej.