Guide: Sådan skaber du zen med din rengøring

Rengøring er for mange en sur tjans, som præger dagligdagen og det efterfølgende humør. Med følgende rengøringstips kan du bringe zen ind i hverdagen, og således få mere overskud og ro i dit indre jeg.  

Zen er en japansk-kinesisk meditationsform, som har til formål, at hjælpe med at fokusere på det nærvær man har med i sin daglige praksis. Målet er hermed at fjerne det der forhindrer os i at være til stede nu og her, hvorfor rengøring er en vigtig faktor for at kunne komme i det rette zen. 

Skab rum 

For at kunne komme i det rette zen, er det først og fremmest vigtigt at rydde op i sine omgivelser, og således skabe rum til at kunne udfolde sig. For at gøre processen sjovere, kan du gøre brug af TaoTronics høretelefoner, og således sætte din yndlingssang på. Det er vigtigt at rengøre alle mulige overflader, og smide alt ubrugeligt ud, for at kunne skabe mest rummeligt plads, og derved føle sig tilpas i sine omgivelser. 

Fiks alt 

Det er vigtigt at der ikke er unødvendige tanker som hele tiden forstyrrer ens indre hvis man ønsker at komme i det rette zen. Sørg derfor for at småting som at din kontraventil til vandforsyningen fungerer, at du har betalt dine seneste regninger, og at toilettet er skuret og ovnen renset. Alle disse forstyrrende elementer, kan påvirke dit indre, og derved forhindre dig i at komme i balance. 

Skab tid til dig selv 

Når rengøringen er overstået, og hjemmet skinner fra top til tå, er det nu muligt udelukkende at fokusere på sig selv og ikke alt det ydre omkring. Sæt derfor gerne tid at til at meditere 5 minutter dagligt eller mere, for derved at kunne slippe alle overskydende tanker fri. Hermed skaber du automatisk mere overskud i hverdagen, og langsomt generer en zen energi.